A Gyilok-Gép

"Egy bérgyilkost felkeres egy rejtélyes idegen, aki állítja, van egy időgépe. Annak segítségével bármikor lebuktathatja. Ha nem fizet..." +++ Ingyenes amatőr hangjáték mindenkinek! :)

Friss topikok

  • Sziszka96: Nagyon tetszett FreddyD te vayg a LEGJOBB ! ! ! ! (2011.06.12. 15:58) 'A Gyilok-Gép' letöltés
  • Kalocsai Mária: Hát kedves FrédiDénes, meg vagyok lepve! Nem is gondoltam volna, hogy ez amatőr produkció! Sokkal ... (2010.10.15. 14:32) Háttérinformációk

'A Gyilok-Gép' letöltés

freddyD 2009.02.26. 20:00

INGYENES BŰNÜGYI AMATŐR HANGJÁTÉK (35p.)

Egy hivatásos bérgyilkost felkeres egy idegen és azzal fenyegeti, hogy lebuktatja, ha nem fizet neki. Bizonyítékul részletesen beszámol gyilkosságairól és állítja, hogy egy időgép van birtokában...

Az egészet a kényelmesség kedvéért feltöltöttem, itt a bejegyzésben meghallgatható. (KATT A TOVÁBBRA)

151 komment

Háttérinformációk

freddyD 2009.02.26. 19:46

Amióta eszemet tudom, imádtam a hangjátékokat és amióta elterjedtek, a hangoskönyveket is. Akárhányszor külföldön voltam, vettem hangoskönyveket, mert itthon vagy nem lehetett kapni, vagy messze nem olyan választékban/minőségben mint külföldön.

Ezért már elég régóta elhatároztam, megpróbálkozom egy ilyennel. Utóbbi pár évben technikailag felnőttem ehhez a feladathoz és más projekteknek hála sikerült valamelyest felhívni magamra a figyelmet, úgyhogy megvan az esély, hogy egy ilyen ne a süllyesztőben végezzen.

Már csak egy jó történet és csapat hiányzott ehhez.


Vagy 7-8 éve olvastam egy könyvet, ahol rövid bűnügyi történetek voltak összegyújtve (Alfred Hitchcock : Hajmeresztő novellák; Zrínyi Kiadó 1989) és rögtön a legelső már akkor lenyűgözött.
Annyira, hogy ezt a zseniális történetet már másnap megalkottam magamnak képregényként. 
Visszagondolva rá, ideális alapanyag egy hangjátékhoz. Viszonylag rövid, csak 4 szereplő van, az effektek száma is megoldható feladat. Szóval nekiláttam a forgatókönyvnek.

A csapat is viszonylag hamar meglett. "Kényelmességi szempontból" elvállaltam az egyik főszerepet, a másik főszereplő "Hababa" lett, akivel anno a Doom 3 szinkronizálása kapcsán kerültem kapcsolatba. Bíztam benne, hogy lát fantáziát ebben és valóban első pillanattól kezdve támogatta az ötletet. Nem is mellékesen, szerintem jól karakterizálta a magabiztosan flegma Henryt.

A két kis szerep is gyorsan elkelt. Otherworld.hu-s Chikánó kollegám lett Shippler és Diana meg stílusosan a párom lett.

Remélem tetszik nektek a végeredmény, sok energiát fektettünk bele és nagyon bízom benne, hogy ez talán másokat is motivál ilyen hasonló projektekre (Ha jó a kutatómunkám, eddig ilyen itthon nem nagyon volt). Külföldön már igen elterjedt szokás, hogy barátok, ismerősök összeállnak és felvesznek egy ilyet. Nem 5 perces időtöltés, de jó móka és marha jó érzés, amikor befejezi az ember.

Nem keresünk ezzel egy fillért sem, nem vagyunk színészek, hanem amatőrök és technikai eszközeink sem hasonlíthatóak össze egy hivatásos produkcióval.

Fejhallgatóval sajnos jobban hallani a dialógusok közti átmeneteket, mint sima hangfalon. De igyekeztem ezeket is kijavítgatni, a nyers verzió sokkal rosszabb volt.

Attól függetlenül jó szórakozást kívánunk és reméljük 35 percig le tudunk kötni titeket.
Ha tetszett nektek, ajánljátok másoknak is :)

17 komment

süti beállítások módosítása